4 Temmuz 2015 Cumartesi

Gürcü Tatlısı Tarifi



Hem şerbetli hem hafif hem lezzetli tatlı mı olur demeyin
İnanın süper bir tat ve bir o kadar da hafif
Tattığınızda bir dilim daha isteyebilirsiniz
 iddaa ediyorum
Yapımı kolay, lezzeti güzel, sunumu şık 
bence evde malzemelerinizde varsa 
hemen sizde deneyin derim
 Gürcü Tatlısı benim en bi sevdiğim
Yapım aşamalarına gelince
Malzemeler
1 su bardağı Hindistan cevizi, 
1 su bardağı un,
 1/2 su bardağı sıvıyağ, 
1/2 su bardağı şeker,
 4 yumurta, 
1 paket kabartma tozu, 
1 su bardağı ceviz
Şurubu icin: 
2,5 su bardağı su, 
2,5 su bardağı şeker, 
Üzerine 
1 su bardağı süt
1 paket krem santi. 
Yapılışı
  • Yumurta ile şeker çırpılır.
  •  Önce sıvı sonra kuru malzemeler ilave edilir.
  •  Bir karıştırıcı yardımı ile karıştırılır. 
  •  Karıştırdığımız hamur kare borcama boşaltılır.
  • 180 derecede fırında kapağı açmadan pişirilir. 
  •  Diğer bir yanda Şurup hazırlanır.
  •  Pişen tatlınin  üzerine dökülür. (Ilık) 
  • Toz krem santi bir bardak süt ile çırpılıp buzdolabında soğutulur. 
  • Şurup dökülmüş tatlının üzerine düzgün bir şekilde sürülür..
  • Üzerine hindistan cevizi serpiştirilir.
  • Afiyetle..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder