9 Temmuz 2015 Perşembe

Kabak Sarma Tarifi

 Kabak Sarma Tarifi
Yaz sebzelerini güzel sunumlarla 
güzelleştirmek 
lezzetine lezzet katmak gerek

Kabak sarma

5-6 adet kabak
1 büyük kuru soğan
250 gr kiyma
100 gr ince bulgur
Maydanoz, dereotu,
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane
Sıvıyağ, domates salcasi,
Pistikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt.
 
Yapılışına Gelince: 
  • Öncelikle kabaklarin kabuklarını soyuyorum ve ince uzun şeritler halinde dilimliyorum.
  •  1-2 saat kadar yumusamasi için bir kabın içinde tuz ile bekletiyorum. 
  • Diğer tarafta iç malzemesini hazırlayıp kabaklar yumusayinca yıkayıp kabagin bir ucuna iç koyup rulo sarıyorum. 
  •  Tencereye sıra sıra diziyorum. 
  •  Üzerine Biraz su koyup kabaklar yumusayincaya kadar pişirip dinlendiriyorum.
  •  Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve Sos gezdiriyorum. 




2 yorum:

  1. Ne kadar güzel bir görüntü.Çok beğendim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendi mutfağında sef çok tesekkürler:)
      Beğenmenize sevindim.

      Sil