Kabak Sarma Tarifi
Yaz sebzelerini güzel sunumlarla
güzelleştirmek
lezzetine lezzet katmak gerek
Kabak sarma
5-6 adet kabak
1 büyük kuru soğan
250 gr kiyma
100 gr ince bulgur
Maydanoz, dereotu,
Tuz, karabiber, pulbiber, kimyon, nane
Sıvıyağ, domates salcasi,
Pistikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt.
Yapılışına Gelince:
- Öncelikle kabaklarin kabuklarını soyuyorum ve ince uzun şeritler halinde dilimliyorum.
- 1-2 saat kadar yumusamasi için bir kabın içinde tuz ile bekletiyorum.
- Diğer tarafta iç malzemesini hazırlayıp kabaklar yumusayinca yıkayıp kabagin bir ucuna iç koyup rulo sarıyorum.
- Tencereye sıra sıra diziyorum.
- Üzerine Biraz su koyup kabaklar yumusayincaya kadar pişirip dinlendiriyorum.
- Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve Sos gezdiriyorum.
Ne kadar güzel bir görüntü.Çok beğendim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilkendi mutfağında sef çok tesekkürler:)
SilBeğenmenize sevindim.