30 Temmuz 2015 Perşembe

Kuru Meyveli Sütlaç Tarifi


Kuru Meyvelerle hazırladığım bu lezzet te bir Sütlaci daha önce tatmadiysaniz şiddetle öneririm.
Kendi tadının hafif olduğu kadar yapımı da çok kolay. Kuru meyvelerin Sütlacla uyumu lezzetini artırıyor.


Kuru Meyveli Sütlaç Malzemeleri
1 litre süt
2,5 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı pirinç unu veya nişasta
1/2 paket vanilya
10 adet kuru fasulye
2 yemek kaşığı Çekirdeksiz kuru üzüm
1 adet portakal
1 yemek kaşığı kuru dut
Süslemek için:
1 tatlı kaşığı tarçın
Dövülmüş ceviz içi

Kuru Meyveli Sütlaç Yapılışı

  • Pirincin üzerini dört beş parmak geçecek kadar su koyun, kaynatıp Süzün.
  • Küçük doğranmış kayısı, kuru üzüm, kuru dutun üzerine 1 su bardağı ılık su döküp bekletin.
  • Portakalın kabuğunu rendeleyin.
  • Süt ve pirinci kaynatın. Kaynadiktan 3 dakika sonra şekeri ekleyin. Pirinç yumusayinca pirinç ununu biraz suyla ezip erittikten sonra Sütlaca ilave edin.
  • Yumusayinca meyvelerin suyunu Süzün.
  • Sütlaca meyveleri ve portakal kabuğunu da ekleyip 5 dakika daha pişirin.
  • Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ilave edin.Sütlaci kaselere dökün.
  • Soguduktan sonra servis yapın.
  • Afiyetle...




Ayrıca ister iseniz Çömlek fırın kablarina koyup fırınlayada bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder