ŞÖBİYET TATLISI
Baklava hamuru açamam diyenler için
çok ama çok kolay bir tarifim var.
Lezzetli olduğu kadar görünüşü de çok güzel olan
tatlımın yapımı çok pratik.
tatlımın yapımı çok pratik.
Tabii mutfakta yapılan her şey emek ister, bende emeğimle elimin hünerini karıştırıp sevdiğim insanlara güzel şeyler sunmak istiyorum. Sonrasında da takdir edilmek beni mutlu ediyor.
Gelelim tatlımızın yapılışına:
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt süt karışık
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1/2 çay bardağı su
1/2 paket kabartma tozu
1/2 kg. buğday nişastası(açmak için)
1,5 su bardağı ceviz içi veya yeşil fıstık
200 gr. tereyağı veya margarin (tatlının üzerine dökmek için)
Aldığı kadar un
Şurubu için:
3,5 su bardağı toz şeker
3,5 su bardağı su
1/2 limon
Yapılışı:
- Bütün malzemeler (yoğurt, yağ, yumurta, kabartma tozu, un) katılıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
- Hamur 20 bezeye ayrılır.
- 30 dakika dinlendirilir.
- Bezeler nişasta ile tabak büyüklüğünde açılarak üst üste konur.
- Hamur dikdörtgen şeklinde merdane ile büyütülür.
- Hamur 5 cm genişliğinde karelere bölünür.
- Karelerin yarısına iç konur ve kapatılır. (üçgen şeklinde)
- Kesilen ve katlanan parçalar tepsiye, uçları alta gelecek şekilde sırt sırta dizilir.
- Üzerine tereyağı (kızdırılmış) gezdirilir.
- Pembe renkte pişirilir.
- Çıkınca üzerine ılık şurup dökülür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder