vazgeçilmez besin kaynaklarından
bir tanesi de Nohuttur
Sofralarımızda dengeli ve sağlıklı beslenmek
için bakliyatlar önemli bir yer tutar.
Protein açısından zengin olan Nohut ta
yazın salata ve mezelerde
Malzemeler
3 su bardağı nohut
1/2 kg kuzu pirzola
1 büyük kuru soğan
1/2 kapya biber
1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
1 yemek kaşığı domates Salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, pul biber
Soğuk Su
Yapılışı
- Nohut ayıklanır.
- Bir gece önceden geniş bir kaba konularak üzerini geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle ıslatılır.
Ertesi gün
- Kuru soğan yemeklik doğranır.
- Kapya biber küp küp yemeklik doğranır.
- Kuşbaşı pirzola eti düdüklü tencerenin içerisine konup rengi gidene kadar kavrulur.
- Ardından yemeklik doğranan kuru soğan ve kapya biber ilave edilir.
- Sıvıyağ ilave edilip bir kaç dakika tüm malzemeler kavrulur.
- Önceden ıslatılmış nohut (haşlanmadan) ilave edilir.
- Birer kaşık biber ve domates salçası eklenir.
- Tuz ve pul biberde ilave edilerek karıştırılır.
- Üzerini geçecek kadar SOĞUK SU ilave edip düdüklü tencerede yaklaşık 40-45 dakika pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder