18 Eylül 2016 Pazar

Kuzu Pirzolali Nohut Yemegi



Türk Mutfağının 
vazgeçilmez besin kaynaklarından
 bir tanesi de Nohuttur
Sofralarımızda dengeli ve sağlıklı beslenmek
 için bakliyatlar önemli bir yer tutar.
Protein açısından zengin olan Nohut ta
 yazın salata ve mezelerde
 kışında özellikle yemeği ile  tüketilir.
Kuzu Pirzolalı Nohut Yemeği
Malzemeler
3 su bardağı nohut
1/2 kg kuzu pirzola
1 büyük kuru soğan
1/2 kapya biber
1 yemek kaşığı kırmızı biber salçası
1 yemek kaşığı domates Salçası
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, pul biber
Soğuk Su
Yapılışı

  • Nohut ayıklanır.
  • Bir gece önceden geniş bir kaba konularak üzerini geçecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle ıslatılır.
Ertesi gün
  • Kuru soğan yemeklik doğranır.
  • Kapya biber küp küp yemeklik doğranır.
  • Kuşbaşı pirzola eti düdüklü tencerenin içerisine konup rengi gidene kadar kavrulur.
  • Ardından yemeklik doğranan kuru soğan ve kapya biber ilave edilir.
  •  Sıvıyağ ilave edilip bir kaç dakika tüm malzemeler kavrulur.
  • Önceden ıslatılmış nohut (haşlanmadan) ilave edilir.
  • Birer kaşık biber ve domates salçası eklenir.
  • Tuz ve pul biberde ilave edilerek karıştırılır.
  • Üzerini geçecek kadar SOĞUK SU ilave edip düdüklü tencerede yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. 
Afiyetle 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder