ÇÖREKOTLU KURABİYE
Kurabiye denince hepimiz tatlı kurabiyeler düşünürüz.
Aslında ben tatlı kurabiyeden daha çok tuzlu olanları seviyorum.
Damak tadıma daha uygun buluyorum
Şöyle hafif ağızda dağılan tuzlu bir kurabiyeye ne dersiniz.
Elbette ki tuzlu kurabiyeler de (üğüm üğüm) ağızda dağılırlar.
İşte tarifim:
Malzemeler:
150 gr tereyağı
1 su bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı sirke
1 adet yumurta( sarısı üzerine)
1/2 kahve fincanı toz şeker
1 kahve fincanı çörekotu
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
- Un hariç bütün malzemeler karıştırılır.
- Un azar azar ilave edilir.
- Yumuşak bir hamur elde edilir.
- Ceviz büyüklüğünce toplar yapılarak veya istediğimiz şekil verilerek tepsiye dizilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- 170 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.
AFİYETLE...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder