MANDIRA KEBABI
İnanın ben bu tada bayıldım. Bi bakıma iskendere de benziyor.
Kırmızı eti farklı sunumlarla lezzetlendirerek soframızda sevdiklerimizle paylaşabiliriz.
Hem yapımı kolay hemde lezzeti çok güzel.
Tabii sarımsaklı yoğurdu seviyorsanız.
vee bir de bazlamayı
500 gr kuşbaşı et ( süt danası veya kuzu eti)
300 gr. arpacık soğan
2-3 adet bazlama
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı kova yoğurt
tuz, kimyon, karabiber,pul biber
3-4 diş sarımsak
Yapılışı:
- Etler tencereye konup kavrulmaya bırakılır.
- Suyunu çekince soğanlar ve doğranmış sarımsaklar konup yumuşayana kadar kavrulur.
- salça da eklenip biraz daha kavrulur
- Baharatları ilave edilir.
- Bir su bardağından az su konup ağzı kapalı olarak etler yumuşayana kadar pişirilir.
- Bir kasede sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Bazlamalar iskender kebabında olduğu gibi küp küp doğranıp teflon tavada yağda çok kıtır olmayacak şekilde kavrulur.
- Bazlamalar servis tabağına tek sıra halinde dizilir.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür.
- En son pişirilen et yoğurdun üzerine dökülüp servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder