9 Temmuz 2015 Perşembe

Çökertme Kebabı Tarifi

ÇÖKERTME KEBABI
Çökertme Kebabı

Çökertme Kebabının  Yapılışı
500 gram bonfile, antrikot
6-7 adet patates
3 yemek kaşığı tereyağı
1-2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak, tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı salça

KIZARTMAK İÇİN
1 su bardağı ayçiçek yağı

MARİNE ETMEK İÇİN
1 adet kuru soğan
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

  •  Dilimlenmiş etleri uzun ince doğrayın. 
  • Derin bir kaba alıp tüm marine malzemelerini ilave edip karıştırın. Buzdolabında dinlendirin. 
  • Yoğurdu az miktarda tuz zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla karıştırın.
  •  Patatesleri soyup rendeleyin.
  •  Tuzlu suda bekletin.
  •  Kızgın ayçiceği yağında kızartın. 
  • Yağını süzerek servis tabağına alın.
  •  Üzerine sarımsaklı yoğurdu aktarın. 
  • Dilimlenmiş etleri ızgara veya tavada pişirin. 
  • Yoğurdun üzerine alın. 
  • Salça tereyağı ve pul biberi hafif kızdırıp yoğurdu üzerine gezdirin. Servis yapın.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder