ÇÖKERTME KEBABI
Çökertme Kebabı |
Çökertme Kebabının Yapılışı
500 gram bonfile, antrikot
6-7 adet patates
3 yemek kaşığı tereyağı
1-2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak, tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
2-3 yemek kaşığı salça
KIZARTMAK İÇİN
1 su bardağı ayçiçek yağı
MARİNE ETMEK İÇİN
1 adet kuru soğan
1 su bardağı süt
1 şişe maden suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
- Dilimlenmiş etleri uzun ince doğrayın.
- Derin bir kaba alıp tüm marine malzemelerini ilave edip karıştırın. Buzdolabında dinlendirin.
- Yoğurdu az miktarda tuz zeytinyağı ve dövülmüş sarımsakla karıştırın.
- Patatesleri soyup rendeleyin.
- Tuzlu suda bekletin.
- Kızgın ayçiceği yağında kızartın.
- Yağını süzerek servis tabağına alın.
- Üzerine sarımsaklı yoğurdu aktarın.
- Dilimlenmiş etleri ızgara veya tavada pişirin.
- Yoğurdun üzerine alın.
- Salça tereyağı ve pul biberi hafif kızdırıp yoğurdu üzerine gezdirin. Servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder