11 Temmuz 2015 Cumartesi

Havuçlu Revani Tarifi


Hepimiz Şerbetli tatlılar denince
 kolaylıkla hazırlayabildiğimiz  için 
hemen bir Revani yapalım deriz.  
Hem hazırlaması kolay hemde bir çoğumuz sever bu tadı. 
Benim Havuçlu Revanim de farklı bir seçenek bizlere.





 Revanimin tarifine gelince
Malzemeler
3 yumurta
3 kahve fincanı yoğurt
3 kahve fincanı şeker
3 kahve fincanı irmik
3,5 kahve fincanı un
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 adet rendelenmiş havuç
1 paket kabartma tozu
Limon rendesi
Şurup için:
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1/4 limon
Yapılışı

  • Yumurta ve şeker çırpılır. 
  • Yoğurt, irmik sıvıyağ kabartma tozu ve vanilya katılarak karıştırılır. Havuç rendesi ve limon kabuğu rendesi ilave edilir. 
  • Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına dökülür. 
  • Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede pişirilir.
  • Diğer tarafta bir tencerenin içerisine ölçülere göre toz şeker ve su koyularak kaynamaya bırakılır.
  • Şurup kaynamaya başlayınca altı kısılarak şerbetin koyulaşması için beş dakika kadar daha kaynatılır.
  • Ocaktan almamıza yakın bir kaç damla limon suyu sıkılır. Bir taşım daha kaynatılıp altı kapatılır.
  • Şurup ılımaya bırakılır.
  • Hamur Fırından çıkarılıp biraz dinlendikten sonra Şurup soğuk olarak revaniye gezdirilir.
  • Şurup çekince servis yapılır. 
Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder