Hazırlanışı
- Öncelikle pastacı kreması hazırlanıp buzdolabında soğuması için bırakılır.
- Bir tencerenin içerisine vanilya ve margarin hariç önce kuru malzemeler sonra sıvı malzemeler ilave edilerek krema hazırlanır ve orta hararetli ocakta pişirilir.
- Ocaktan indirilen kremanin içerisine margarin ve vanilya eklenerek ara ara karıştırılarak soğutulur.
- Waffle hamuru için
- Yumurta pudra şekeri ve tereyağı bir kapta çırpılır.
- Süt, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip boza kıvamında karışım elde edilir.
- Waffle makinesine yapılan karışımdan bir kepçe yardımıyla dökülerek teker teker pişirilir.
- Pişen hamurlar bir tepsiye yan yana konulur.
- Bir servis tabağının içerisine meyveler dilimlenerek hazırlanır.
- İçerisine konulacak çikolata, fındık,fıstık ve diğer bütün malzemeler tezgahın üzerine hazırlanır.
- Pişirme işlemi bitince soğuyan krema hamurun arasına bir pasta torbası ile sıkılır.
- İçerisine istenen meyvelerden dizilir.
- Arzuya göre damla çikolata,fındık,fıstık ilave edilir.
- Waffle kapatıldıktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.
- Toz fıstık serpiştirilir ve servis tabağına alınır.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder