9 Temmuz 2015 Perşembe

Waffle Yapilisi Tarifi

Waffle

Kim istemez ki böyle lezzetli bir Waffle yemeyi
İcerisine sevdiğiniz meyveler 
damla çikolata, fındık, fıstık, el emeğiyle hazırlanmış 
enfes bir krema daha neler neler

Eğer ki tost makinenizin 
Waffle aparatı da varsa
 gelsin enfes nefis 
hafif bir tatli



Yapım aşamalarına gelince
Malzemeler
Hamuru için
3 yumurta
75 gr pudra şekeri
250gr süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
250 gr un
Kreması için:
(Krem Patiseri-Pastacı kremasi)
1/2 litre süt
2 yumurta sarısı
1 vanilya 
75 gr margarin
150 gr şeker
85gr un
Meyve( çilek,muz, kivi)
Damla çikolata
toz fıstık, fındık, pudra şekeri


Waffle hamuru

Pastacı Kreması




Hazırlanışı
  • Öncelikle pastacı kreması hazırlanıp buzdolabında soğuması için bırakılır.
  • Bir tencerenin içerisine  vanilya ve margarin hariç önce kuru malzemeler sonra sıvı malzemeler ilave edilerek krema hazırlanır ve orta hararetli ocakta pişirilir. 
  • Ocaktan indirilen kremanin içerisine margarin ve vanilya eklenerek ara ara karıştırılarak soğutulur.
  • Waffle hamuru için
  • Yumurta pudra şekeri ve tereyağı  bir kapta çırpılır.
  • Süt, vanilya, kabartma tozu ve un ilave edilip boza kıvamında  karışım elde edilir.
  • Waffle makinesine yapılan karışımdan bir kepçe yardımıyla dökülerek teker teker pişirilir.
  • Pişen hamurlar bir tepsiye yan yana konulur.
  • Bir servis tabağının içerisine meyveler dilimlenerek hazırlanır.
  • İçerisine konulacak çikolata, fındık,fıstık ve diğer bütün malzemeler tezgahın üzerine hazırlanır. 
  • Pişirme işlemi bitince soğuyan krema hamurun arasına bir pasta torbası ile sıkılır.
  • İçerisine istenen meyvelerden dizilir.
  • Arzuya göre damla çikolata,fındık,fıstık ilave edilir.
  • Waffle kapatıldıktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.
  • Toz fıstık serpiştirilir ve servis tabağına alınır. 
Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder