Galeta Unlu Açma Börek
Artık açma börek yapmak bu tariflerle daha da kolay
Aşama aşama resimlerle ve tarifiyle açma börek yapmanın hiç te zor olmadığını göreceksiniz.
Kat kat börekler hazırlayarak sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Öyle ise haydi tarif ve aşamalara
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un
(aralarına sürmek için)
1 paket margarin
(üzeri için)
1 adet yumurta akı
1-2 su bardağı galeta unu
İçi için:
Bir kalıp beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
Yapılışı:
- Süt, ılık su, sıvı yağ, tuz, kuru maya ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur yapılır.
- Mayalandırılmadan hamur 25 bezeye ayrılır.
- 5'li gruplar yapılır.
- Her bir beze tabak büyüklüğünde açılır.
- Aralarına yumuşak margarin sürülür.
- Her bir grup yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açılır.
- 8-12 eşit parçaya bölünür.
- İçlerine peynirli iç konularak rulo sarılır.
- Önce yumurta akına, sonra galeta ununa bulanır.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder