El Açması Burma Börek
hem de sevgi katılarak yapılan
Bu böreğin tadına doyum olur mu hiç
Malzemeler
1 kg un+250 gr açma payı
1 küçük maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Bir miktar ılık su
İçi için:
Arzunuza göre ben kaşar peyniri ve ıspanak kullandım
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1/2 paket margarin+ 1 su bardağı sıvı yağ
- Mayayı bir kaba koyunuz.
- Toz şeker ve ılık su ilave ederek mayayı eziniz.
- Unu eleyiniz.
- Ezilmiş mayayı ortasına koyunuz.
- Etrafına tuz serpiniz.
- Ilık su ile yoğurarak yumuşak bir hamur yapınız.
- 10 dakika yoğurunuz.
- Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar (kabarıncaya) mayalandırınız.
- Diğer taraftan içi hazırlayınız.
- Hamur mayalanınca bezelere ayırınız.
- Her bir bezeyi un serperek 3-4 mm kalınlığında yuvarlak açınız.
- Hamuru erimiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlayınız.
- Yufkayı ortadan ikiye kesiniz.
- Yufkanın kestiğiniz iki kenarına da arzu ettiğiniz içten koyarak hamuru rulo sarınız.
- Rulo sararken de kendi etrafında döndürerek sarınız.
- Her bir yufkadan iki rulo çıkacak.
- Sardığınız ilk ruloyu tepsinin ortasına yerleştiriniz.
- Diğer ruloyu da bir önceki rulonun etrafına yerleştiriniz.
- Tepsi dolana kadar rulo sararak aynı işlemi devam ettiriniz.
- Veya her bir bezeden birer börek çıkacak şekilde hazırlayabilirsiniz.
- Fırına vermeden önce dilimleyebilirsiniz.
- Üzerine önce sıvıyağ-margarin karışımından sonra da yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor böreğiniz. Açma böreğin lezzeti de bir başka olur.
YanıtlaSil