Sakız Kabaklı Kek
Tarifleriniz arasında farklılıklar isterseniz işte çok değişik bir tat
Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 adet orta boy kabak
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3,5su bardağı un
Yapılışı
- Yumurta ve toz şeker iyice çırpılır.
- Sıvıyağ ve ince rendelenip suyu sıkılmış kabak ilave edilir.
- İri çekilmiş ceviz, kuru üzüm, tarçın ve kabartma tozu, vanilya, un ilave edilip kek hamuru söndürülmeden karıştırılır.
- Yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökülerek önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
Ceviz, tarçın ,kuru üzüm ve kabakın verdiği tatla hazırlanmış kekinizi çok beğeneceksiniz.
Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder