7 Haziran 2015 Pazar

Romen Corbası Tarifi


       ROMEN ÇORBASI
Hemen hergün biz hanımların düşündüğü sorulardan biri
Bugün ne yemek yapsam? 
Size çorba olarak sunabileceğim değişik bir tarif
sebzelerle güçlendirilmiş farklı bir tat

Romen Çorbası
                             
            İşte malzemeler:

200 gram kıyma
2-3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 adet limon
2-3 adet havuç(küçük)
3-4 yemek kaşığı bezelye
172 demet dereotu
172 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
           Romen Çorbası Yapılışı
  • Kıyma, tuz ve karabiberle yoğrulur. 
  • Nohuttan biraz büyük köfteler yapılır.
  • Diğer tarafta bir tencerede un yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Üzerine soğuk su ilave edilir. 
  • Kaynamaya bırakılır. 
  • Küp küp doğranmış havuçlar ve bezelyeler de kaynayan çorbaya katılır.
  •  Sebzeler biraz yumuşayınca köfteler ilave edilir. 
  • Diğer tarafta yumurta sarısı ile limon çırpılır ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş alıştırılarak ilave edilir. 
  • Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
  • Kıyılmış dereotu ve karabiber ilave edilerek servis yapılır.

romen çorbası yapılışı

romen çorbası tarifi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder