ROMEN ÇORBASI
Hemen hergün biz hanımların düşündüğü sorulardan biri
Bugün ne yemek yapsam?
Size çorba olarak sunabileceğim değişik bir tarif
sebzelerle güçlendirilmiş farklı bir tat
Romen Çorbası |
İşte malzemeler:
200 gram kıyma
2-3 yemek kaşığı un
1 yumurta
1 adet limon
2-3 adet havuç(küçük)
3-4 yemek kaşığı bezelye
172 demet dereotu
172 çay bardağı sıvıyağ
tuz, karabiber
Romen Çorbası Yapılışı
- Kıyma, tuz ve karabiberle yoğrulur.
- Nohuttan biraz büyük köfteler yapılır.
- Diğer tarafta bir tencerede un yağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Üzerine soğuk su ilave edilir.
- Kaynamaya bırakılır.
- Küp küp doğranmış havuçlar ve bezelyeler de kaynayan çorbaya katılır.
- Sebzeler biraz yumuşayınca köfteler ilave edilir.
- Diğer tarafta yumurta sarısı ile limon çırpılır ve kaynayan çorbaya yavaş yavaş alıştırılarak ilave edilir.
- Bir iki taşım kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
- Kıyılmış dereotu ve karabiber ilave edilerek servis yapılır.
romen çorbası yapılışı |
romen çorbası tarifi |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder