9 Temmuz 2015 Perşembe

Pideli Tavuk Kebabı



Pideli tavuk kebap
Dünden kalan pidelerimizi değerlendirmece. 
  • Öncelikle 1 adet tavuk göğüs kısmını ince uzun şeritler halinde kesiyorum.  
  • Tavaya dilimlenmiş tavuğu,pul biber, tuz ,biraz kekik ve sıvı yağ  ilave edip tavanın kapağını kapatıyorum.
  •  Ocağın altını kısıp ara sırada karıştırmayı unutmuyorum. 
  • Diğer tarafta pidemizi küp küp doğrayıp tepsiyle fırına veriyorum. 
  • Sarımsaklı yoğurt hazırlıyorum.
  •  Bir yandan da 2-3 adet domatesi rendeliyorum. 
  •  Bir tavaya biraz tereyağı domates rendesi  1 kaşık salca tuz ilave edip sos hazırlıyorum. 
  • Tavuk dilimleri pisince sıra ile bir servis tabağına önce kıtır pidelerimizi, üzerine tavuk dilimlerini yerleştiriyorum. 
  • Ve hazırladığım sarımsaklı yoğurdu gezdiriyorum. 
  • En sonda domatesli sosumu döküp servise hazırlıyorum.
  •  Çocuklarım pek beğendi. 
  •  Tadı da güzel oldu.
  •  Sizlerde bence denemelisiniz.
  •  Afiyetle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder