El açması yumuşacık patatesli börek
Sıcacık ve yumuşacık patatesli bir böreğe
kim hayır diyebilir ki
Birde El emeği ve Sevgi katılarak yapıldıysa
tadına doyum olmaz.
işte tarifi:
Malzemeler
1 kg un + 250 gram açma payı
1 küçük maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
bir miktar ılık su
İçi için:
5-6 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
yarım paket margarin+1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
- Mayayı bir kaba koyunuz.
- Şeker ve ılık su ilave ederek mayayı eziniz.
- Unu eleyiniz.
- Ezilmiş mayayı ortasına koyunuz.
- Etrafına tuz serpiniz.
- Ilık su ile yoğurarak yumuşak bir hamur yapınız.
- 10 dakika yoğurunuz.
- Ilık bir yerde hacminin iki misli oluncaya kadar (kabarıncaya) mayalandırınız.
- Diğer taraftan içini hazırlayınız.
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ ile kavurunuz.
- Haşlanmış patatesleri ilave edip tuz, karabiber arzuya göre pul biber ekleyip ateşten alınız.
- Hamur mayalanınca tekrar yoğurup bezelere ayırınız.
- Her bezeyi un serperek 3-4 mm. kalınlığında yuvarlak açınız. Hamuru erimiş margarin ve sıvı yağ karışımı ile yağlayınız.
- Yufkayı ortadan ikiye kesiniz.
- Yufkanın kestiğiniz iki kenarına da patatesli içten koyarak hamuru rulo sarınız.
- Her bir yufkadan iki rulo çıkacak.
- Sardığınız ilk ruloyu tepsini ortasına yerleştiriniz.
- Diğer ruloları da bir önceki rulonun etrafına yerleştiriniz.
- Tepsi dolana kadar rulo sararak aynı işlemi devam ettiriniz.
- Fırına vermeden önce dilimleyiniz.
- Sonra üzerine önce sıvıyağ-margarin karışımından sonrada bir yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında pişiriniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder