31 Ocak 2016 Pazar

Karnabahar Kizartmasi


Kış aylarında rahatça bulabileceğimiz
 bir çok faydasının da olduğu bir sebze 
Karnabahar
Soframda her ne kadar 
yemeğini ve salatasını daha çok hazırlasam da
 bizim evdeki gurmeler :)  Karnabahar kızartmasını severek tüketiyor.
Ee bana da
 arada bir kızartmasını da yapmak düşüyor.
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
1 adet karnabahar
2 yumurta
1.5 su bardağı süt
5-6 yemek kaşığı un
tuz, pul biber, karabiber
Kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
  • Karnabahar ayıklanıp yıkanır.
  • Sirkeli suda bekletilir.
  • Tekrar iyice yıkayıp geniş bir tencerede haşlanır.
  • Haşlanan karnabahar süzülerek bir kenarda soğumaya bırakılır.
  • Karnabaharlar sosa konmadan önce dal dal ayrılır.
  • Diğer taraftan bir kasenin içerisinde yumurta, süt, un, tuz ve biber ile krep hamurundan koyu bir kıvamda sos hazırlanır.  
  • Soğuyan karnabaharlar parçalamadan sosa bulanır.
  • Kızgın sıvıyağda kızartılarak havlu peçetede fazla yağı alınır.
  • Servis tabağına alınarak afiyetle yenir.


  


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder