Kış aylarında rahatça bulabileceğimiz
bir çok faydasının da olduğu bir sebze
yemeğini ve salatasını daha çok hazırlasam da
bizim evdeki gurmeler :) Karnabahar kızartmasını severek tüketiyor.
arada bir kızartmasını da yapmak düşüyor.
1 adet karnabahar
2 yumurta
1.5 su bardağı süt
5-6 yemek kaşığı un
tuz, pul biber, karabiber
Kızartmak için
sıvıyağ
Yapılışı
- Karnabahar ayıklanıp yıkanır.
- Sirkeli suda bekletilir.
- Tekrar iyice yıkayıp geniş bir tencerede haşlanır.
- Haşlanan karnabahar süzülerek bir kenarda soğumaya bırakılır.
- Karnabaharlar sosa konmadan önce dal dal ayrılır.
- Diğer taraftan bir kasenin içerisinde yumurta, süt, un, tuz ve biber ile krep hamurundan koyu bir kıvamda sos hazırlanır.
- Soğuyan karnabaharlar parçalamadan sosa bulanır.
- Kızgın sıvıyağda kızartılarak havlu peçetede fazla yağı alınır.
- Servis tabağına alınarak afiyetle yenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder