13 Ocak 2016 Çarşamba

Padişah Lokumu

Padişah Lokumu
Hafif bir sütlü tatlı olması 
onu ayrıcalıklı kılan
Canınız tatlı istediğinde 
şerbetli tatlılar tüketmektense
bir kaç dilim padişah lokumu almaz mısınız.
Denemek isterseniz işte tarifim


Malzemeler
1 litre süt
200 gram margarin
1 su bardağı+1 yemek kaşığı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
bolca hindistan cevizi 
Yapılışı
  • Margarin bir tencerede eritilir.
  • Un ilave edilip pembeleşmeden hafif kavrulur.
  • Kavrulmuş un soğutulur.
  • Soğuk süt azar azar ilave edilerek sıvılaştırılır.
  • Karıştırılarak pişirilir. 
  • Kaynamaya başladıktan sonra şekeri ilave edip koyulaşınca ocak kapatılır.
  • Dikdörtgen fırın tepsisine bolca her tarafına hindistan cevizi yayılır.
  • Buzdolabına konup katılaşması sağlanır.
  • Diğer tarafta 1 su bardağı süt ile krem şanti iyice çırpılır.
  • Kremanın üzerine sütle çırpılmış krem şanti sürülür.
  • 7-8 cm lik karelere kesilerek rulo sarılır.
  • Servis tabağına alınarak sunum yapılır. 
Afiyetle.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder