2 Şubat 2016 Salı

Sutlac Tarifi


Geleneksel Türk Mutfağının 
lezzetlerinden biri Sütlaç
 
Sütlü Tatlılar arasında vazgeçilmez
 ve bir o kadar da hafif bir tatlı
Denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
2 litre süt
2 çay bardağı pirinç
2 su bardağı toz şeker
Yapılışı
  • Geniş bir tencereye  2 çay bardağı pirinç yıkanıp konur.
  • Üzerini geçecek kadar su ilave edilir.
  • Suyunu çekene kadar pişirilir.(Göz göz olana kadar)
  • Ardından 2 litre süt ilave edilip kaynamaya bırakılır.
  • Pirinçler pişip iyice özleşene kadar (köpük köpük olana kadar) kaynatılır.
  • Servis yapacağımız kaplara eşit miktarda boşaltıp arzuya göre tarçın ile süsleyip soğumaya bırakılır.
  • Soğuk olarak servis yapılır.
Afiyetle...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder