25 Ocak 2016 Pazartesi

Zeytinyagli Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya
Zeytinyağlılar arasında
 en sevdiğim tatlardan biridir Barbunya 
Kuru Fasulyeyi pek sevmediğimden midir bilmem 
barbunyanın tadını seviyorum.
 Belki de kuru fasulye mideme dokunduğu için 
barbunyayı tercih ediyorum. 
Her zaman hazırladığım bu lezzetli zeytinyağlıyı 
birde benim tarifimle denemek isterseniz 
işte tarifim
Malzemeler
1/2 kilogram taze barbunya
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 adet küp şeker
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz, karabiber,  
üzerine maydanoz
Yapılışı
  •  Taze barbunya ayıklanıp yıkanır.
  • Derin bir tencerenin içinde bir taşım kaynatılır.
  • Diğer tarafta patates, havuç, domates küp küp doğranır.
  • Kuru soğan ince yemeklik doğranır.
  • Geniş bir tencereye sıvıyağ konup kuru soğan ilave edilip kavrulur.
  • Küp doğranmış havuç ve patates de ilave edip bir kaç kez karıştırılır.
  • Barbunya ilave edilir.
  • Domates ve biber Salçası eklenir.
  • Küp şeker ve tuz eklenir.
  • Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ilave edilerek orta hararetli ocakta pişirilir.
  • Soğumaya bırakılır.
  • Servis tabağına alınınca üzerine maydanoz kıyılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder