29 Ocak 2016 Cuma

Havuc Cezerye

 Hem tadı hafif
 hem pratik hem de lezzetli bir tatlı 
Havuç Cezerye
Yapımı kolay sunumu güzel
 Denemek isterseniz işte tarifim

Malzemeler
5 su bardağı rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket sade petibor bisküvi
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 paket vanilya
Üzeri için Hindistan cevizi
Yapılışı
  • Havuçlar yıkanıp rendelenir.
  • Yayvan tencereye konur.
  • Üzerine toz şeker ilave edilir.
  • Havuçlar suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Bisküviler çok ince olmayacak şekilde elle ufalanır.
  • Havuç soğuduktan sonra bisküvi, fındık, vanilya ilave edilir.
  • Hamur olmayacak şekilde elde toparlanır. 
  • Cevizden küçük parçalar alınarak elde yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.
  • Servis tabağına alınarak servis yapılır.
 
  



Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder