Hem tadı hafif
hem pratik hem de lezzetli bir tatlı
Havuç Cezerye
Yapımı kolay sunumu güzel
Malzemeler
5 su bardağı rendelenmiş havuç
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket sade petibor bisküvi
1 su bardağı iri kıyılmış fındık
1 paket vanilya
Üzeri için Hindistan cevizi
Yapılışı
- Havuçlar yıkanıp rendelenir.
- Yayvan tencereye konur.
- Üzerine toz şeker ilave edilir.
- Havuçlar suyunu çekene kadar pişirilir.
- Bisküviler çok ince olmayacak şekilde elle ufalanır.
- Havuç soğuduktan sonra bisküvi, fındık, vanilya ilave edilir.
- Hamur olmayacak şekilde elde toparlanır.
- Cevizden küçük parçalar alınarak elde yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.
- Servis tabağına alınarak servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder