22 Ocak 2016 Cuma

İncirli Cevizli Ay Kurabiyesi

İncirli Cevizli Ay Kurabiyesi
Kurabiye severlerin
 damak tadına hitap edecek 
enfes bir tarifim var
İncir ve cevizin uyumu
lezizliği bu kez kurabiyemde buluştu
ve Kurabiyemin lezzetine lezzet kattı

 
Sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
Malzemeler
1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un

İç malzemesi için
10 adet kuru incir
1 avuç ceviz içi
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı su
1/2 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine elemek için
Pudra şekeri 

Yapılışı
Öncelikle Kurabiyenin iç malzemesi hazırlanır. 
Bunun için
  • Kuru inciler yıkanıp küçük küpler halinde doğranır.
  • Yarım çay bardağı su ile pişirilir.
  • Soğuduktan sonra içerisine ceviz  ve tarçın ilave edilir.
  • Harmanlanır.
Kurabiye hamuru için
  • Bir yoğurma kabının içerisine sırasıyla margarin, sıvıyağ, yoğurt, şeker, kabartma tozu, vanilya ve aldığı kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. 
  • Çok fazla yoğurmamaya dikkat edilir.
  •  Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır.
  • Tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açılarak hamurun alt kısmına bıçak yardımıyla çizikler atılır.
  • Hamurun üst kısmına cevizli, incirli içten konup üst taraftan alt kısma doğru sarılarak kapatılır ve ay şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.
  • Servis tabağına alınır.
Afiyetle...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder