Çorbalar Türk Mutfağının vazgeçilmez
yemek çeşitleri arasındadır.
Türk Mutfağında çorbanın öğünü olmaz.
"Çorba sabah kahvaltısında doyurucu olsun,
öğleyin acıkmayı önlesin,
akşamları ise ana yemek öncesi çok yemeyi önlesin" diye
günde 3 öğün içilebilir.
günde 3 öğün içilebilir.
Bende bir çorba sever olarak
Bu kez kasemde Yayla Çorbası var.
Denemek isterseniz işte tarifim
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
2-3 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
8 su bardağı et suyu veya su
tuz
Üzeri için
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
Yapılışı
- Pirinç 1-1,5 su bardağı su ile haşlanır.
- Uygun bir tencerede un, yumurta ve yoğurt iyice çırpılır.
- Haşlanmış pirinç ilave edilir ve karıştırılır.
- Et suyu ve ya su karıştırılarak eklenir.
- Tencere ocak üzerine alınır. Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
- 5-7 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
- Tuz ilave edilir.
- Diğer taraftan üzeri için
- Tereyağı bir tavada eritilir.
- Kuru nane ve kırmızı biber ilave edilerek çok az kızdırılır.
- Çorbanın üzerine dökülür veya servis sırasında tabaklara birer kaşık ilave edilir.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder