3 Ocak 2016 Pazar

Yayla Çorbası

Çorbalar Türk Mutfağının vazgeçilmez
yemek çeşitleri arasındadır.
Türk Mutfağında çorbanın öğünü olmaz.
"Çorba sabah kahvaltısında doyurucu olsun,
öğleyin acıkmayı önlesin,
akşamları ise ana yemek öncesi çok yemeyi önlesin" diye
 günde 3 öğün içilebilir.

Bende bir çorba sever olarak
Bu kez kasemde Yayla Çorbası var.
Denemek isterseniz işte tarifim
MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
2-3 yemek kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
8 su bardağı et suyu veya su
tuz
Üzeri için
50 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı toz veya pul biber
Yapılışı
  • Pirinç 1-1,5 su bardağı su ile haşlanır.
  • Uygun bir tencerede un, yumurta ve yoğurt iyice çırpılır.
  • Haşlanmış pirinç ilave edilir ve karıştırılır.
  • Et suyu ve ya su karıştırılarak eklenir.
  • Tencere ocak üzerine alınır. Kaynayana kadar karıştırılarak pişirilir.
  • 5-7 dakika kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır.
  • Tuz ilave edilir.
  • Diğer taraftan üzeri için
  • Tereyağı bir tavada eritilir.
  • Kuru nane ve kırmızı biber ilave edilerek çok az kızdırılır.
  • Çorbanın üzerine dökülür veya servis sırasında tabaklara birer kaşık ilave edilir.
Afiyetle..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder