9 Ocak 2016 Cumartesi

Andaloz Corbasi

Kış deyince sofralardan eksik edemeyeceğimiz
 bir başlangıç yemeğidir çorba
Ya da soğuk bir kış sabahında içilebilir 
bir kase sıcak sıcak
Andaloz çorbası da her zaman hazırladığımız 
bir çorba aslında ne var ki ismi farklı
Sizlerde denemek isterseniz 

 
İşte tarifim
Malzemeler
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı pirinç
4 su bardağı su
1 su bardağı tavuk suyu(benim tercihim)
tuz, karabiber,
bir kaç dal maydanoz
Yapılışı
  • Öncelikle pirinç yıkanıp bir bardak su ile haşlanır.
  • Bir tencerenin içerisine sıvıyağı konup eriyince bir kaşık un ilave edip kavrulur.
  • Domates salçası ilave edilip karıştırılır.
  • Sıcak su ve tavuk suyu da ilave edilerek kaynamaya bırakılır.
  • Haşlanan pirinç ilave edilip kaynamaya bırakılır.
  • Tuz ilave edilir.
  • Bir kaç taşım daha kaynatılıp ocaktan alınır.
  • Arzuya göre maydanoz ile süslenerek servis yapılır.
Afiyetle..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder