14 Ocak 2016 Perşembe

Saray Çorbası



Türk Mutfağında çorbanın öğünü olmaz.
'Çorba sabah kahvaltısında doyurucu olsun, Öğleyin acıkmayı önlesin, Akşamları ise ana yemek öncesi çok yemeyi önlesin' diye günde üç öğün içilebilir.
Besleyici ve bol vitaminli bir çorba
Saray Çorbası

 Malzemeler
1 adet kabak
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı bezelye
 1 çay bardağı kırmızı mercimek
5-6 dal maydanoz 
2 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çay kaşığı kuru nane, tuz
Yapılışı
  • Tencereye yağ konularak eritilir.
  • Yemeklik doğranmış kuru soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Küp doğranmış sebzeler katılarak 5 dakika kavrulur.
  • Kırmızı mercimek ve kabuğu soyulup küp doğranmış domates ve salça ilave edilir.
  • Kavrulur.
  • Su ilave edilerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Tuz, fesleğen ve nane ilave edilerek bir taşım daha kaynatılır.

 

Afiyetle
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder