Bir çoğumuz artık ekmeğimizi evimizde kendimiz yapabiliyoruz.
Tertemiz sağlıklı ve istediğimiz malzemelerle çeşit çeşit ekmekler yapabiliriz.
Zeytinli ekmekte bunlardan sadece biri
Oğlumun en sevdiği ekmek çeşitlerimden biri oldu.
Her seferinde ilk istediği ekmektir.
Sizlerde eğer denemek isterseniz
Kolay bir o kadar da lezzetli ekmeğimin tarifi
5 su bardağı un
2 kibrit kutusu kadar yaş maya
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı kıyılmış siyah zeytin
1 su bardağı ayçekirdeği içi
Hazırlanışı
- Maya 1.5 su bardağı su ile ezilip yumuşatılır.
- Unun ortasına konur.
- Yağ, tuz ve şeker ilave edilip yoğurulur.
- Ilık bir yerde hacminin iki katı oluncaya kadar mayalandırılır.
- Mayalandıktan sonra hamurdan cevizden büyük parçalar koparılır.
- İçerisine kıyılmış zeytin konup kapatılır.
- Hazırlanan yuvarlak hamurlar önce ayçekirdeği içine batırılır sonra tepsiye dizilir.
- Fırına girmeden bir süre daha mayalandırılır.
- Mayası gelen ekmekcikler orta ısılı fırında pişirilir.
Ekmek hamurunu hazırlarken
içerisine zeytin, ceviz, kabak çekirdeği gibi
malzemeler koyup zenginleştirebiliriz.
AFİYETLE...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder