Sofralarimiz için hazır yufka ile yaptığımız
börekler her zaman daha pratiktir.
Pratik olmasının yanı sıra
güzel sunumlarla taclandırabiliriz
masalarımızıÇıtır Börek hem yapımı kolay hemde lezzetli
Yapım aşamalarına gelince
Malzemeler
3 adet el açması yufka
yufkaların arasına sürmek için
1 şişe maden suyu
2-3 kaşık un
3/4 su bardağı sıvıyağ
iç harcı için
3-4 adet haşlanmış patates
1 küçük soğan
maydanoz
tuz, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı
- Bir tencereye sıvıyağ konur
- Yemeklik doğranan kuru soğan ilave edilip kavrulur.
- İçerisine haşlanıp ezilmiş patates ilave edilir.
- Maydanoz ince kıyılır ve patatesli harca eklenir.
- Tuz, pulbiber, karabiber serpilip iyice karıştırılır.
- Diğer bir taraftan arasına sürmek için sıvı karışım hazırlanır.
- Tezgahın uzerine bir yufka düzgünce serilir.
- Sıvı karışımdan yufkanın üzerine eşit miktarda gezdirilir.
- Diğer iki yufkada birinci yufkanın üzerine teker teker aralarına sıvı karışım sürülerek yerleştirilir.
- Tekrar sıvı karışımdan sürüp yufka sigara böreğinde olduğu gibi eşit olarak 10 veya 12 parçaya kesilir.
- Her bir yufkanın üzerine iç harç koyup çok ince olmayacak bir şekilde sigara böreği sarar gibi sarılır.
- Sarma işlemi bitince börekler tepsiye yerleştirilir.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder