22 Ekim 2015 Perşembe

Yufkali Citir Borek Tarifi


Sofralarimiz için hazır yufka ile yaptığımız 
börekler her zaman daha pratiktir.

Pratik olmasının yanı sıra
 güzel sunumlarla taclandırabiliriz 
masalarımızı
 
 
Çıtır Börek hem yapımı kolay hemde lezzetli
Yapım aşamalarına gelince
Malzemeler
3 adet el açması yufka
yufkaların arasına sürmek için 
1 şişe maden suyu 
2-3 kaşık un 
3/4 su bardağı sıvıyağ
iç harcı için
3-4 adet haşlanmış patates
1 küçük soğan 
maydanoz 
tuz, pulbiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
Yapılışı
  • Bir tencereye sıvıyağ konur
  • Yemeklik doğranan kuru soğan ilave edilip kavrulur.
  • İçerisine haşlanıp ezilmiş patates ilave edilir.
  • Maydanoz ince kıyılır ve patatesli harca eklenir.
  • Tuz, pulbiber, karabiber serpilip iyice karıştırılır.
  • Diğer bir taraftan arasına sürmek için sıvı karışım hazırlanır.
  • Tezgahın uzerine bir yufka düzgünce serilir.
  • Sıvı karışımdan yufkanın üzerine eşit miktarda gezdirilir.
  • Diğer iki yufkada birinci yufkanın üzerine teker teker aralarına sıvı karışım sürülerek yerleştirilir.
  • Tekrar sıvı karışımdan sürüp yufka sigara böreğinde olduğu gibi eşit olarak 10 veya 12 parçaya kesilir.
  • Her bir yufkanın üzerine iç harç koyup çok ince olmayacak bir şekilde sigara böreği sarar gibi sarılır.
  • Sarma işlemi bitince börekler tepsiye yerleştirilir.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. 
AFİYETLE











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder