10 Ekim 2015 Cumartesi

Fırında Püreli Etli Pazı Tarifi


FIRINDA PÜRELİ ETLİ PAZI
Pazının bu kadar çok faydası olduğunu bilmiyordum. 
Öğrendikten sonra başta pek fazla yeşil sevmeyen çocuklarıma yedirmenin farklı yollarını da bulmaya çalışıyorum.
Pazıyı birde benim tarifimle deneyin. 
Farklı tarifler farklı sunumlarla 
çocuklarımızın yemeyeceği bir şey kalmayacak.  

 Fırında etli püreli pazının tarifine gelince:
Malzemeler
1/2 Demet pazı
6-7 Adet orta boy patates
1 Adet büyük boy soğan
400gr. dana kuşbaşı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Hazırlanışına gelince:
  • Et haşlanır.
  • Pazı temizlenip ince kıyılır.
  • Soğan ince kıyılıp zeytinyağı ile kavrulmaya başlanır.
  • İçine haşlanmış et ve pazı ilave edilip pişirilir.
  • Patatesler haşlanır. kabukları soyulur.
  • Haşlanmış patates rendelenir. 
  •  İçine tereyağı, süt, kaşar ve tuz konup karıştırılır. 
  • Fırın kabına etli pazı konup üzerine püre yerleştirilir. 
  • Üzeri kızarıncaya kadar sıcak fırında pişirilir.
AFİYETLE... 
Pazı: Ispanağa benzeyen sindirimi kolay, 
bol vitaminli, besleyici bir bitki olan pazıda, 
A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. 
Ayrıca, E vitamini ile demir, 
magnezyum ve kalsiyum minerallerini içerir.

Pazının Faydaları: 
İştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir.
 Hazmı kolaylaştırır. 
İdrar söktürür, 
kabızlığı giderir ve 
idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır.
 Öksürüğe karşı faydalıdır. 
Kansızlığı önler. 
Hamile olanların yemesi 
doğacak çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder