FIRINDA PÜRELİ ETLİ PAZI
Pazının bu kadar çok
faydası olduğunu bilmiyordum.
Öğrendikten sonra başta pek fazla yeşil
sevmeyen çocuklarıma yedirmenin farklı yollarını da bulmaya çalışıyorum.
Pazıyı birde benim tarifimle deneyin.
Farklı tarifler farklı sunumlarla
çocuklarımızın yemeyeceği bir şey kalmayacak.
Fırında etli püreli pazının tarifine gelince:
1/2 Demet pazı
6-7 Adet orta boy patates
1 Adet büyük boy soğan
400gr. dana kuşbaşı
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar
1 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı zeytinyağı
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz
Hazırlanışına gelince:
- Et haşlanır.
- Pazı temizlenip ince kıyılır.
- Soğan ince kıyılıp zeytinyağı ile kavrulmaya başlanır.
- İçine haşlanmış et ve pazı ilave edilip pişirilir.
- Patatesler haşlanır. kabukları soyulur.
- Haşlanmış patates rendelenir.
- İçine tereyağı, süt, kaşar ve tuz konup karıştırılır.
- Fırın kabına etli pazı konup üzerine püre yerleştirilir.
- Üzeri kızarıncaya kadar sıcak fırında pişirilir.
Pazı: Ispanağa benzeyen sindirimi kolay,
bol vitaminli,
besleyici bir bitki olan pazıda,
A, C ve K vitaminleri bol miktarda
bulunur.
Ayrıca, E vitamini ile demir,
magnezyum ve kalsiyum
minerallerini içerir.
Pazının Faydaları:
İştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir.
Hazmı
kolaylaştırır.
İdrar söktürür,
kabızlığı giderir ve
idrar yollarında
yanma şikâyetlerini azaltır.
Öksürüğe karşı faydalıdır.
Kansızlığı
önler.
Hamile olanların yemesi
doğacak çocukta omurga açıklığı riskini
azaltır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder