Çocuklarımızın en sevdiği
hamur işlerinden biri de pizza değil midir.
Her seferinde dışarı çıktığımizda
fast food tarzı yiyeceklerle besleyemeyeceğimize göre
pizzamızı da kendimiz evimizde içerisine
bol sebzeler koyarak çocuklarımıza sunabiliriz.
Yapılışına gelince
Malzemeler
Hamuru için
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 paket yumuşamış margarin
40 gram yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
Üzeri için
200gram mantar
1 kangal sucuk
200 gram sosis(ben kullanmadım)
150 gram yeşil biber
150 gram kapya biber
4-5 adet orta boy domates
100 gram doğranmış siyah zeytin
250 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için
3 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay bardağı ketçap
pulbiber, karabiber, kekik, tuz, şeker
Kıvamıni açmak için biraz su
3 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay bardağı ketçap
pulbiber, karabiber, kekik, tuz, şeker
Kıvamıni açmak için biraz su
Yapılışı
- Maya küçük bir kapta ılık suyun birazı ve şekerle ıslatılıp Mayalanmaya bırakılır.
- Elenmiş unun ortası açılıp maya geri kalan ılık su sıvıyağ ve margarin tuz ilave edilir.
- Ele yapılmayacak hale gelinceye kadar yoğurulur.
- Ilık bir yerde 2 katı oluncaya kadar mayalandirilir.
- Mantarlar ikiye bölünüp kibrit çöpü kalınlığında doğranir.
- Yıkanmış domatesler küp şeklinde doğranıp süzgece konularak suyu süzülür.
- Kapya ve yeşil biberler de doğranir.
- Mayalanmiş hamur unlanmış tezgahta yarım parmak kalınlığında açılır ve yağlanmış tepsiye yayılır.
- Bir kabın içerisine sos malzemeleri konularak iyice karıştırılır.
- Tepside ki hamura bu sos sürülüp biraz kaşar rendesi serpiştirilir.
- Kapya ve yeşil biberler, domates ve mantar hamurun üzerine eşit şekilde dağıtılır.
- Sucuklar yerleştirilir.
- Biraz kaşar peyniri ilavesiyle 180 derecede önceden ısıtılmış fırında hamurun altı pembelesince ye kadar pişirilir.
- Fırından çıkartılıp kalan kaşar rendesi serpilerek tekrar fırına konur.
- Sadece kaşarlar eriyene kadar bekletilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder