12 Ekim 2015 Pazartesi

Tavuk Rosto Tarifi

Tavuk Rosto Tarifi
Beyaz et  son zamanlarda 
Bizim evimizde çok tüketilenler arasında
Tavuk eti de seviliyorsa 
bende farklı sunumlarla soframda yer vermek isterim.

Tavuk Rostoda çocuklarımın sevdiği tatlar arasına girdi bile.
Anne mutfağı seviyorsa
 çocuklarda farklılık bekliyorsa
 ee bende ne yapıyorum
 yepyeni sunumlarla
 soframa renkler katıyorum.
İşte yapım aşamaları
Malzemeler
1/2 kg. tavuk kıyması(marketlerde veya kasaplarda eti alıp çektirebilirsiniz. 
Ya da evde kendiniz rondoda çekebilirsiniz)
2 adet yumurta sarısı 
3 çorba kaşığı haşlanmış bezelye
1 adet büyük havuç haşlanmış ve küp küp doğranmış
 tuz, karabiber, kimyon
1 paket patates cipsi( sade)
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tavuk kıyması bir kaba alınır.
  • Üzerine yumurta sarıları, haşlanmış bezelye,haşlanıp küp küp doğranmış havuç ileve edilir.
  • Tuz, karabiber ve kimyon eklenir.
  • İyice yoğurulur.
  • Hazırladığımız harca silindir şekli verilir.
  • Diğer bir tarafta cips incecik kıyılır.
  • Hazırladığımız tavuklu harc cipse bulanır.
  • Dikdörtgen bir tepsiye konup 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
  • Fırından çıkarılınca servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır. 
AFİYETLE...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder