29 Ekim 2015 Perşembe

Aglayan Pasta Tarifi

Sonbaharın gelmesiyle birlikte 
yağmurlu bir Antalya sabahına  uyandık.
Bir gün önceden
 hava durumunda şiddetli yağış uyarısı da olunca 
okullar tatil edildi.
Yer Gök kararmış 
şiddetli yağmur ve fırtına varken 
evde çocuğumla mutluluk peşindeyiz.
Ne yapalım diye düşünürken 
Kızım 'Ağlayan Pasta yapalım' deyince 
başladık pasta yapmaya

 Hemen malzemelerimizi hazırlayıp 
mikserimizi aldık elimize .
Biz çok eğlendik.:)
Sizlerde denemek isterseniz
 işte yapım aşamaları 
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
Üzerine dökmek için
2 su bardağı süt
1 paket çikolatalı sos
1 paket kter şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
  • Öncelikle 1 paket krem şanti 1 bardak süt ile mikserde çırpılır.
  • Buzdolabında soğumaya bırakılır.
  • 1 paket çikolatalı sos 2,5 su bardağı süt ile birlikte pişirilir.
  •  Bir kenarda soğutulur.
  • Pandispanya için:
  • 4 yumurta ve 1 bardak şeker mikserde iyice çırpılır.
  • Köpük kıvamına gelince mikserde çırpma işlemi bırakılır.
  • Pandispanya hazırlamaya bir kaşık veya spatula ile devam edilir.
  • Daha sonra 1 fincan su eklenir.
  • Un, kabartma tozu, kakao ilave edilip bir kaç kez karıştırılır.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
  • Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince üzerine 2 bardak soğuk süt dökülür.
  • Üzerine çırpılmış krem şanti sürülür.
  • Çikolatalı sos heryerini kaplayacak şekilde dökülür.
  • Ben çikolatalı sosumu bir krema torbasına koyarak servis yapacağım zaman üzerine gezdirdim.
Afiyetle...
 











2 yorum:

  1. çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülten hanim çok teşekkürler. Benden de size sevgiler

      Sil