Sonbaharın gelmesiyle birlikte
yağmurlu bir Antalya sabahına uyandık.
Bir gün önceden
hava durumunda şiddetli yağış uyarısı da olunca
okullar tatil edildi.
şiddetli yağmur ve fırtına varken
evde çocuğumla mutluluk peşindeyiz.
Ne yapalım diye düşünürken
Kızım 'Ağlayan Pasta yapalım' deyince
mikserimizi aldık elimize .
Biz çok eğlendik.:)
Sizlerde denemek isterseniz
işte yapım aşamaları
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanı su
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
Üzerine dökmek için
2 su bardağı süt
1 paket çikolatalı sos
1 paket kter şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı:
- Öncelikle 1 paket krem şanti 1 bardak süt ile mikserde çırpılır.
- Buzdolabında soğumaya bırakılır.
- 1 paket çikolatalı sos 2,5 su bardağı süt ile birlikte pişirilir.
- Bir kenarda soğutulur.
- Pandispanya için:
- 4 yumurta ve 1 bardak şeker mikserde iyice çırpılır.
- Köpük kıvamına gelince mikserde çırpma işlemi bırakılır.
- Pandispanya hazırlamaya bir kaşık veya spatula ile devam edilir.
- Daha sonra 1 fincan su eklenir.
- Un, kabartma tozu, kakao ilave edilip bir kaç kez karıştırılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
- Kek piştikten sonra ilk sıcaklığı geçince üzerine 2 bardak soğuk süt dökülür.
- Üzerine çırpılmış krem şanti sürülür.
- Çikolatalı sos heryerini kaplayacak şekilde dökülür.
- Ben çikolatalı sosumu bir krema torbasına koyarak servis yapacağım zaman üzerine gezdirdim.
çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilGülten hanim çok teşekkürler. Benden de size sevgiler
Sil