13 Ekim 2015 Salı

Şekerpare Tatlısı Tarifi


Bayramda hafif Şerbetli tatlılar yemek gerek. 
Bayram kurban bayramı olunca 
tatlılarımızda hafif istiyorum ben kendi adıma.
Bir kaç tatlı 
bir kaçta tuzlu 
çeşitleriyle ikramlarımı cesitlendirmeyi düşünüyorum.
Sekerpare de bunlardan biri olabilir.

Yapım aşamalarına gelince
Malzemeler
1 paket margarin(250 gr oda sıcaklığında)
2 adet yumurta(birinin sarısı üzerine)
2 yemek kaşığı irmik 
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3.5/4 su bardağı un
100 gram fındık içi 
Şurubu için:
3.5 su bardağı toz şeker
3.5 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
 Şerbetinin hazırlanması:
  •  Öncelikle toz şeker ve su bir tencereye konup kaynatılır.
  • Kıvamlaşan şurup, ocaktan alınmadan limon suyu ilave edilir.
  • Bir iki taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınıp soğutulur.
Hamurunun yapılışı:
  • Bir kaba margarin,irmik, yumurta, toz şeker ve vanilya koyulup karıştırılır. 
  • Ardından elenmiş un konularak kabartma tozu da ilave edilip ele yapışmayacak bir hamur yoğurulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp elde yuvarlanır. 
  • Az yağlı tepsiye dizilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Ortalarına birer fındık batırılır.
  • Orta hararetli fırında 150-160 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Fırından çıkarılan şekerparenin üzerine soğuk şurup dökülerek çekinceye kadar bekletilip servis yapılır.




Şurup hazırlanırken şeker ve su metal kaşıkla karıştırılır.
Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
Bu uygulama şurubun şekerlenmesini de önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder