Sosyete Mantısı
Yufkadan hazırlayabileceğiniz kıymalı aynı zamanda yemek olarak da tüketebileceğiniz
güzel bir börek
Nasıl mi yapiyorum:
4-5 adet el açması yufka
(Yufkaları ıslatmak için)
1 yumurta
1 su bardağı süt
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
İç harcı için:
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
tuz,karabiber, pulbiber
Maydanoz
Üzerine sarımsaklı yoğurt
Salçalı sos
Yapılışına gelince
Her bir yufkayı tezgaha seriyoruz. Sıvıyağ, süt yumurta karışımından surup dörde bölüyoruz.
Her bir yufkanın geniş olan kısmına kıymalı harçtan koyup rulo sariyoruz. Her bir rulo yufkamizi da gül şekli vermek için kendi etrafında sariyoruz.
Hazırladığımız börekleri tepsiye dizip üzerlerine tekrar sıvıyağ, süt, yumurtalı karışımdan surup fırına veriyoruz.
Pişen börekleri servis tabağına aldıktan sonra üzerlerine sarımsaklı yoğurt dokup domates salçası ile hazırladığımız sostan gezdiriyoruz.
Bana göre denenmesi gereken çok güzel bir börek
Aynı zamanda da yemek olarak tuketebilirsiniz.
Afiyetle.
Sosyete Mantısı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder