24 Şubat 2014 Pazartesi

Cin Böreği Tarifi


Çin Böreği
 Benim çok beğendiğim bir tarifım var size
Kesinlikle beğeneceğiz bir lezzet
Eğer içli köfte seviyorsaniz
 bu börekte damak tadınıza uygundur derim.
Malzemeler
1paket el açması yufka
750 gram pırasa
2 orta boy havuç
250 gram kıyma
1/2 litre süt
1 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı ince bulgur
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 paket galeta unu
250 gram ceviz
1 paket margarin
Yapılışına gelince:
  • Bir tencerede sıvıyağın yarısı ve kıyma kavrulur.
  • İnce doğranmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edilip pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınır.
  • İçerisine ince bulgur, ceviz ve baharatlar ilave edilip soğumaya bırakılır.
  • 1/2 paket margarin eritilir.
  •  Kalan sıvıyağ ve 1/2 su bardağı su eklenir.
  • İki kat yufka arasına hazırlanan karışım sürülür. 
  • Üst kata da sürülerek yufka sekiz eşit parçaya kesilir.
  • Her parçaya iç konup rulo sarılır.
  • Önce süte sonra galeta ununa bulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
Afiyetle..
 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder