17 Şubat 2014 Pazartesi

havuclu kabak tarator tarifi


Yaz kış her zaman sofralarımızı renklendiren ve herkes tarafından da beğenilen güzel bir meze çeşidi
Havuç ve kabak tarator
Yapılışı ise şöyle
4-5 adet havuç
2-3 adet kabak
Sıvıyağ
Tuz
Yoğurt, 2-3 yemek kaşığı mayonez, 2-3 diş sarımsak
Yarım su bardağı kadar ceviz
Öncelikle havuç ve kabakları yıkayın.
Havucların ve kabaklarin kabuklarını soyma aleti ile yada bıçak yardımıyla soyun ve ayrı tabaklara rendeleyin.
Havucları ve kabakları ayrı ayrı tavalarda sıvıyağ ve tuz ekleyerek kavurun.
Havuç ve kabaklar soğuduktan sonra servis tabağının bir tarafına havucu diğer tarafına kabağı yerleştirin.
Üzerine dökmek için yoğurt, mayonez,  sarımsak ile sos hazırlayıp her tarafına eşit şekilde dokun.
Buzdolabında dinlendirin.
Son olarak ta ceviz içi serpistirerek servise hazırlayın.



Havuçlu Kabak Tarator


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder