17 Şubat 2014 Pazartesi

kırmızı pancar salatası tarifi




KIRMIZI PANCAR SALATASI
Salatalar arasına girebilecek farklı bir lezzet



MALZEMELER
1 kilogram kırmızı pancar
1 adet limon
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3-4 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
tuz
1/2 demet maydanoz
Işlem basamakları
•Pancarlar bir tencereye konup, üstlerine örtecek kadar su konur.
•1/2 çay bardağı sirke de eklenip tencere ateşe konur.
(☆sirke Pancarın güzel kırmızı renkte haslanmasini sağlar.)
•Pancarlar yumusayincaya kadar haslanir.
•Çok soğumadan kabukları soyulur.
•Uzunlamasina ikiye bölünüp, enine yarım daire şeklinde dilimler.
•Salata tabağına şekilli yerleştirilir.
•Tuzla sarimsaklari ezilip sıvıyağ,sirke ve limon suyu ile karıştırılarak Salatanın üzerine gezdirilir.
•1-2 saat bekletilir.
•Kıyılmış maydanoz ile suslenerek servis yapılır.

NOT: Bu şekilde hazırlanan Pancarlar ağzı kapalı bir kavanozda 10-15 gün bekletilirek turşu şeklinde de kullanılabilir.



Kırmızı Pancar Salatası





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder