24 Şubat 2014 Pazartesi

Buzluk Böreği Tarifi

Buzluk Böregi Tarifi
buzluk boregi
Yumuşacık leziz ve yapımı kolay bir tarif
Buzluk Böreğini
 sizlerde denemek isterseniz işte tarifim
buzluk boregi

BUZLUK BÖREĞİ
MALZEMELER:
250gr. Ocakta erimiş margarin
1 su bardağından 2-3 parmak eksik sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık su( mayayı ıslatmak için)
1 paket maya(40gr.)
2 yemek kaşığı şeker
 1 yumurta sarısı üzerine
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Margarini eritelim.
Mayayı şeker ve su ile mayalandıralım.
Mayayı, margarini, sıvıyağ, tuz ve suyu yoğurma kabına alıp aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapalım. 30 dakika dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu 8 eşit parçaya bölelim.
Fincan tabağı büyüklüğünde açarak buzdolabının buzluğuna koyalım.
Biraz sertleşinceye kadar bekletip çıkartalım.
Merdane ile çorba tabağı büyüklüğünde açarak sekize bölelim. Peynirli iç koyup
Elmalı kurabiye gibi saralım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu tercihe göre serpilerek orta ısılı fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
buzluk boregi

buzluk boregi
buzluk boregi

2 yorum:

  1. ellerine sağlık kat kat güzel olmuştur. afiyetle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tesekkür ederim Nursevin ablacım senin beğenini almak daha da güzel :)

      Sil