Buzluk Böregi Tarifi
buzluk boregi Yumuşacık leziz ve yapımı kolay bir tarif Buzluk Böreğini sizlerde denemek isterseniz işte tarifim |
buzluk boregi |
BUZLUK BÖREĞİ
MALZEMELER:
250gr. Ocakta erimiş margarin
1 su bardağından 2-3 parmak eksik sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı ılık su( mayayı ıslatmak için)
1 paket maya(40gr.)
2 yemek kaşığı şeker
1
yumurta sarısı üzerine
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Margarini eritelim.
Mayayı şeker ve su ile mayalandıralım.
Mayayı, margarini, sıvıyağ, tuz ve suyu yoğurma
kabına alıp aldığı kadar unla yumuşak bir hamur yapalım. 30 dakika
dinlendirelim.
Dinlenen hamurumuzu 8 eşit parçaya bölelim.
Fincan tabağı büyüklüğünde açarak buzdolabının
buzluğuna koyalım.
Biraz sertleşinceye kadar bekletip
çıkartalım.
Merdane ile çorba tabağı büyüklüğünde açarak sekize
bölelim. Peynirli iç koyup
Elmalı kurabiye gibi saralım.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörekotu
tercihe göre serpilerek orta ısılı fırında pişirelim.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
buzluk boregi |
buzluk boregi |
buzluk boregi |
ellerine sağlık kat kat güzel olmuştur. afiyetle
YanıtlaSiltesekkür ederim Nursevin ablacım senin beğenini almak daha da güzel :)
Sil