24 Şubat 2014 Pazartesi

Karnıyarık Boregi Tarifi


KARNIYARIK BÖREĞİ
YUFKA İLE HAZIRLANAN BU BÖREK 
AYNI ZAMANDA PİDE TADINI DA VERİYOR İNSANA.
HAZIRLAMASI KOLAY 
TADI NEFİS BUYRUN TARİFE


MALZEMELER
1 kilogram el açması yufka
750 gram kıyma
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı su
1/2 su bardağı sıvıyağ
1 orta boy kuru soğan
1/2 paket margarin
tuz, karabiber
3 adet sert domates
5-6 adet tatlı sivribiber
1 demet maydanoz
Yapılışı
•Bir tencerede sıvı yağ ile kıymayı kavurup, küçük doğranmış soğanlar ilave edilip, soğanlar yumusayincaya kadar pişirilir.
•Doğranmış maydanoz ve baharat ilave edilir.
•Diğer taraftan margarin eritip, 1 çay bardağı su katılarak harç hazırlanır.
•Üst üste konulan her yufkanın arasına sürülür. (Sıvıyağ eklenebilir.)
•Sekiz eşit parçaya bölünen yufka lara kıyma harcı dan koyulup rulo şeklinde sarılır.
•Su içinde 3-5 dakika bekletilir.
•Sudan çıkarılan rulolar kurulanarak yağlanmış tepsiye dizilir.
•Ortasından enlemesine keskin bir bıçakla kesilir.
•Ince dilimlenmiş domates,  yeşil biber yerleştirilir.
•Üzerine yumurta sarısı sürülür.
•Önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


Karnıyarık böreği



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder