30 Mayıs 2015 Cumartesi

Bahar Pilavı Tarifi Yapılışı

Yazın Sıcak Havalarda Salata Gibi Tüketebileceğimiz 
 Aynı Zamanda da Doyurucu Güzel Bir Pilav
Bahar Pilavı
  




 Malzemeler
3 su bardağı pirinç
10 adet yeşil soğan yaprakları
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tuz
100 gr haşlanmış mısır
100 gr kornişon turşu
100 gr bezelye
1 adet tavuk göğsü

Bahar Pilavı Yapılışı: 
  • Bir tencereye 3-4 su bardağı su koyup kaynatılır. 
  • Tuz ve pirinç ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Pirinçler soğuyunca haşlanmış tavuk eti küp küp doğranır.
  • İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan yaprakları, küçük küçük doğranmış kornişon turşu, haşlanmış mısır, bezelye, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ilave edilip karıştırılır. 
  • Servis tabağına yerleştirilip süslenir. 

AFİYET OLSUN.











3 yorum:

  1. Tam da bu mevsime uygun olmuş adı, ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendi mutfağında şef:) tesekkürler

      Sil