Yazın Sıcak Havalarda Salata Gibi Tüketebileceğimiz
Aynı Zamanda da Doyurucu Güzel Bir Pilav
Bahar Pilavı
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
10 adet yeşil soğan yaprakları
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
4-5 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı tuz
100 gr haşlanmış mısır
100 gr kornişon turşu
100 gr bezelye
1 adet tavuk göğsü
Bahar Pilavı Yapılışı:
- Bir tencereye 3-4 su bardağı su koyup kaynatılır.
- Tuz ve pirinç ilave edilip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Pirinçler soğuyunca haşlanmış tavuk eti küp küp doğranır.
- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, yeşil soğan yaprakları, küçük küçük doğranmış kornişon turşu, haşlanmış mısır, bezelye, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ilave edilip karıştırılır.
- Servis tabağına yerleştirilip süslenir.
AFİYET OLSUN.
Tam da bu mevsime uygun olmuş adı, ellerinize sağlık. Çok güzel görünüyor.
YanıtlaSilkendi mutfağında şef:) tesekkürler
SilCanım ellerine sağlık :)
YanıtlaSil