24 Mayıs 2015 Pazar

Profiterol Tarifi


PROFİTEROL

Aşağıdaki linkten beni instagramda da takip edebilirsiniz.

 instagram.com/gulerinyemeklerii  




Çocukların ve hatta bizlerin de hiç vazgeçemeyeceği hafif bir tatlı...
Tarifi için devamını gösteri tıklayınız.

VE BİR SEFERDE PİŞİRİP DERİN DONDURUCUYA KOYABİLİR  İSTEDİĞİNİZ ZAMAN KREMASI VE SOSUNU HAZIRLAYARAK TÜKETEBİLİRSİNİZ. 

Profiterol Tarifine Gelince:

MALZEMELER
profiterol ölçüleri 

125gr margarin
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
4 adet yumurta
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz

 Kreması 
1 litre süt
6 yemek kaşığı un
14 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı margarin

Çikolatalı sos 

 1 su bardağı süt 
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı margarin
yarım paket vanilya 
 İşlem basamakları

Tencereye yağ ve suyu koyup kaynatınız.
Tuz, şeker ve elenmiş unu katıp hızlı karıştırarak hafif hararetli ısıda 10 dakika pişiriniz. Ilınınca içine yumurtaları teker teker kırıp elle yediriniz.
Hamuru ucuna geniş huni takılmışkrema torbasına doldurunuz.
fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde aralıklı olarak sıkınız. Önceden ısıtılmış orta hararetli fırında (150 derecede )sertleşinceye kadar pembe renkte pişirin.


profiterol hamurları pişerken diğer taraftanda kremasını hazırlayabilirsiniz.

Pasta kreması için  bir tencereye un şeker ve yumurtayı koyunuz. karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave ediniz.
orta hararetli ısıda karıştırarak pişiriniz.(pütürleşmemesi için koyulaşmasına yakın çok hızlı karıştırınız.) Vanilya ve margarin ilave edip margarin eriyinceye kadar ara ara karıştırınız.

Çikolatalı sos için ise 

Kakao, şeker ve unu bir kaba koyunuz. 1 su bardağı sütü ilave ediniz. Hafif hararetli ısıda koyulaşıncaya kadar pişiriniz.Yağ ve vanilyayı koyup karıştırarak pastanın üzerine gezdiriniz.(ya da prıfiterolleri sos içine batırıp çıkarınız.)

profiterol hamurlarımız soğuduktan sonra önceden hazırlanmış soğutulmuş kremayı krema torbasına doldurup profidrollerin içine doldurunuz. Servis tabağına alıp üzerine çikolatalı sos döküp kıyılmış yeşil fıstık veya arzunuza göre süslemelerle de süsleyebilirsiniz.
 

NOT: ben profiterol hamurlarımı önceden hazırlıyorum ve dondurucuya koyuyorum. İstediğim zaman krema ve sosunu hazırlıyorum hem çok zamanımı almıyor hemde istediğim zaman elimin altında hazır hamurlarım oluyor. Bu da biz bayanlar için bir kolaylık oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder