30 Mayıs 2015 Cumartesi

Telli Pilav Tarifi Yapılışı

Telli Pilav

Bu kez sade pilav yapmaktansa bir farklılık yapıp telli pilavımı deneyin derim.
Yapımı kolay, Sunumu şık
Tadı daha da güzel olan pilavım için
İşte tarifim


Tümünü görebilmek için Aşağıdaki Devamı Göstere tıklayınız.

 
Telli Pilav
Malzemeler 
100 gr. tel kadayıf
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç 
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı 
1 su bardağı et suyu
tarçın, karabiber, tuz

Hazırlanışı
Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır. Önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur. Fıstıklara 2 su bardağı pirinçde eklenir, kavrulmaya devam edilir. bu arada 1 havuç da rendelenir. üzerine üzüm ve tarçın eklenir. 
Kavrulan karışıma et suyu ve su karışımı verilir. Pilav suyu çekinceye kadar pişirilir. 
Pilavın pişirileceği kalıp yağlanır, kadaayıflar kalıbın her yerini kaplayacak şekilde yayılır,  üzeri için biraz ayırılır. 
Pişen pilav, kadayıfla mantolanmış kaba alınır. Üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN  
,
Telli Pilav
Telli Pilav


Telli Pilav

2 yorum:

  1. Hem lezzetli,hem renkli hemde çok iştah acıcı görünüyor.Eline emegine saglık canım.

    YanıtlaSil
  2. Güler Hanım çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil