Karaköy Poğaçası
Poğaça çeşitlerinize yeni bir tarif daha eklemek isterseniz,
işte size güzel bir seçenek daha
Malzemeler
500 gram un
2 adet yumurta
300 gram margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kurumaya
1 tatl ıkaşığı tuz
4 yemek kaşığı ılık su
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı haşhaş
Yapılışı:
- Bir kaba unu koyalım.
- Ortasını açıp ılık suyu, mayayı, oda sıcaklığında margarini, şekeri ve tuzu ekleyelim.
- Yumurtayı koyup hamuru yoğuralım.
- Hamuru rulo yapıp 15 eşit parçaya ayıralım.
- Her parçayı yuvarlak toplar yapıp avucumuzda bastırarak yassı hale getirelim.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizelim.
- Üzerini temiz bir bez veye poşetle kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla (+) şeklinde çizgiler yapıp 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.
Ellerine sağlık. Karaköy Pastane poğaçası kolay ve dayanıklı..Ben çok seviyorum. özellikle milföy gibi olanlarını da.
YanıtlaSilNursevin ablacım teşekkürler.
SilGerçekten yapımı zevkli. özellikle boş poğaça sevenler için de ideal bir çeşit:)