3 Haziran 2015 Çarşamba

Karaköy Poğaçası Tarifi

Karaköy Poğaçası

Poğaça çeşitlerinize yeni bir tarif daha eklemek isterseniz, 
işte size güzel bir  seçenek daha




Malzemeler
500 gram un
2 adet yumurta
300 gram margarin
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı kurumaya
1 tatl ıkaşığı tuz
4 yemek kaşığı ılık su 
Üzeri için:
2 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı haşhaş

Yapılışı:
  •  Bir kaba unu koyalım.
  •  Ortasını açıp ılık suyu, mayayı, oda sıcaklığında margarini, şekeri ve tuzu ekleyelim.
  • Yumurtayı koyup hamuru yoğuralım.
  • Hamuru rulo yapıp 15 eşit parçaya ayıralım.
  • Her parçayı yuvarlak toplar yapıp avucumuzda bastırarak yassı hale getirelim.
  •  Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizelim.
  •  Üzerini temiz bir bez veye poşetle kapatıp 15-20 dakika dinlendirelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, çatalla (+) şeklinde çizgiler yapıp 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirelim.












2 yorum:

  1. Ellerine sağlık. Karaköy Pastane poğaçası kolay ve dayanıklı..Ben çok seviyorum. özellikle milföy gibi olanlarını da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nursevin ablacım teşekkürler.
      Gerçekten yapımı zevkli. özellikle boş poğaça sevenler için de ideal bir çeşit:)

      Sil