Yaz boyunca hazırladığımız kışlıkları kış aylarında hazırlamanın zamanı geldi.
Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolmasıda bunlardan bazıları
Tazesi kadar leziz
kendine has tadı olan bir dolma çeşiti
Yapılışına gelince
Zeytinyağlı Dolma İçi Hazırlanışı
Kuru Patlıcan ve Kuru Biber Dolmasıda bunlardan bazıları
Tazesi kadar leziz
kendine has tadı olan bir dolma çeşiti
Yapılışına gelince
Zeytinyağlı Dolma İçi Hazırlanışı
Malzemeler
3 su bardağı pirinç
3-4 adet orta boy kuru soğan
1 adet domates
1/2 bağ maydanoz
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, pulbiber
- Kuru soğanların kabukları soyulur, kesme tahtasında ince ince doğranır.
- 1 domates rendelenir.
- Maydanoz ayıklanır, yıkanır ince ince kıyılır.
- Pirinç ayıklanır, yıkanır.
- Geniş bir tencereye sıvıyağ koyularak içerisine ince doğranmış kuru soğan ilave edilip soğanlar hafif pembelesene kadar yakmadan kavrulur.
- İçerisine domates rendesi ilave edilir.
- Domates ve biber salçası eklenerek pirinç ilave edilir.
- Üzerine 1-1,5 bardak su ekleyip suyunu çekene kadar pişirilir.
- Ocaktan alınarak tuz, karabiber, pulbiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir, karıştırılır.
- Diğer taraftan patlıcan kuruları yıkanır.
- Bir tencereye alınır.
- Üzerine kaynar su dökülerek ocağın üzerinde haşlanır.
- Haşlama işlemi yapılırken patlıcan kurularının iyice ezilmemesi için 10 dakikadan fazla tutulmalıdır.
- Ocağın altını kapatmaya yakın dolma biber kuruları da ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
- Haşlanan patlıcan ve biber kuruları bir süzgece alınır.Fazla suyu süzdürulür.
- Hazırlanan dolma içi ile sebzelerin içi çok sıkıştırılmadan doldurulur.
- Derin bir tencereye birbirine yaslanarak dizilir.
- Üzerine bir tabak kapatarak 1-2 bardak su eklenir ve pişirilir.
- Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirilir.
- AFİYETLE...
Ellerine sağlık canım ne güzel gözüküyorlar Bloğunu takipteyim canım ben de bloğuma beklerim sevgiler :)
YanıtlaSil