Isparta yöresine ait Nokul tarifim var bugün.
Bir çok yörede farklı farklı adlarla anılsa da ben bu kez Nokul diyorum.
Nokul Yapılışı...
Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1 küçük yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Harcı için
Tahin, toz şeker, ceviz
Yapılışı
- Ilık süt, şeker ve maya ile üre yapılır.
- Bir yoğurma kabına un ve tuz ilave edilir.
- Kabartilan maya, süt ve şeker unun ortasına yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır.
- Hamur mayalanmasi için bekletilir.
- Dinlendirilen hamur tezgahın üzerine alınarak el yardımıyla açılır.
- Tezgahın üzerinde hamuru açarken üzerine sıvı yağ gezdirilerek hamur büyütülür.
- Üzerine bolca tahin sürülerek toz şeker serpilir.
- 1 su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz serpilir.
- Hamur rulo sarılır.
- Bıçak yardımıyla 3-4 cm kalınlığında kesilerek yuvarlak bir tepsiye veya bir çemberin içerisine kesik kısımlar yukarı gelecek şekilde yerleştirilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
Nokul |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder