17 Aralık 2015 Perşembe

Nokul Tarifi Yapılışı Fotoğrafları

Isparta yöresine ait Nokul tarifim var bugün.
Bir çok yörede farklı farklı adlarla anılsa da ben bu kez Nokul diyorum.

Nokul Yapılışı...



Malzemeler
2,5 su bardağı süt
1 küçük yaş maya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Harcı için
Tahin, toz şeker, ceviz
Yapılışı

  • Ilık süt, şeker ve maya ile üre yapılır.
  • Bir yoğurma kabına un ve tuz ilave edilir.
  • Kabartilan maya, süt ve şeker unun ortasına yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur hazırlanır. 
  • Hamur mayalanmasi için bekletilir.
  • Dinlendirilen hamur tezgahın üzerine alınarak el yardımıyla açılır.
  • Tezgahın üzerinde hamuru açarken üzerine sıvı yağ gezdirilerek hamur büyütülür.
  • Üzerine bolca tahin sürülerek toz şeker serpilir.
  • 1 su bardağı kadar iri çekilmiş ceviz serpilir.
  • Hamur rulo sarılır.
  • Bıçak yardımıyla 3-4 cm kalınlığında kesilerek yuvarlak bir tepsiye veya bir çemberin içerisine kesik kısımlar yukarı gelecek şekilde yerleştirilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir. 
AFİYETLE
Nokul
 







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder