21 Aralık 2015 Pazartesi

Tavuk Dolması Tarifi

Tavuk sofralarimizda en sık kullandığımız et çeşitlerinden biri değil midir.
Ne yalan söyleyeyim ben tavukla yapılan tüm yemekleri seviyorum.
Tavuk dolması da farklı bir seçenek
Özellikle davetlerde tercih edebileceğiniz bir ana yemek olabilir.
Birde benim tarifimle deneyin derim.
İşte tarifim
Malzemeler

6 adet tavuk bonfile(dövülmüş, inceltilmiş)
1 su bardağı haşlanmış bezelye veya bezelye konservesi
2 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet (küçük boy kaşar peyniri)
8-10 adet mantar
pulbiber, karabiber, tuz
Sosu için:
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça

Terbiyesi için:
1 adet kuru soğan(rendelenir)
2-3 diş sarımsak
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1/2 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı kekik

Yapılışı
  • Bir kabın içerisine terbiye hazırlanır ve tavuk bonfileler hazırlanan terbiye içinde en az bir saat bekletilir.
  • Patates ve havuçlar haşlanır.
  • Haşlanmış patates ve havuç küp küp doğranır.
  • Kuru soğan ince doğranarak sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • İçerisine sebzeler, tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır. 
  • Sote edilir.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri de ilave edilir.
  • Bir tepsinin üzerine veya kesme tahtası üzerinde bonfileler açılarak ortasına sebze karışımından birer kaşık konur.
  • Tavuk bonfileler rulo şeklinde sarılıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Diğer tarafta salça sulandırılıp sıvıyağ ile sos yapılır.
  • Sos bonfilelerin üzerine gezdirilir.
  • Fırına vermeden önce tepsinin üzeri aliminyum folyo ile kapatılır.
  • 180 derecede fırında pişirilir.
  • AFİYETLE 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder