18 Aralık 2015 Cuma

Köfteli Karnabahar Yemeği

Kış geldiyse eğer benim mutfağımda da kış sebzeleri her daim pişmeli 
Her ne kadar çocuklar pek sevmese de onlar için yemeklerimi lezzetlendiriyorum. 
O zaman zevkle yiyorlar.
Köfteli karnabahar da bunlardan biri
Nasıl mı hazırladım.
işte tarifim
MALZEMELER 
1 adet karnabahar
200-250 gram kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
tuz, karabiber, pulbiber
1 orta boy soğan
1 havuç
1 yeşil biber
1 kapya biber
1 domates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 kaşık sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri için
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
  • 1 orta boy karnabahar dal dal ayrılıp ayıklanır, yıkanır.
  • Derin bir tencereye karnabaharlar yerleştirilir.
  • Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve kaynar su ilave edilerek haşlanır. 
  • Diğer taraftan kıymaya 1 yemek kaşığı pirinç, tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek yoğurulur.
  • Küçük küçük yuvarlak köfteler yapılır.
  • Havuç, yeşil biber, kapya biber ve 1 domates küp küp doğranır.
  • 5-6 diş sarımsağın kabukları soyulur.
  • Haşlanan karnabaharlar süzgeç yardımıyla süzülür ve yayvan bir tencereye dizilir.
  • Ortasına 1 orta boy kuru soğan dörde bölünerek yerleştirilir.
  • Küp doğranmış sebzeler Karnabaharın üzerine yerleştirilir.
  • Üzerine köfteler yerleştirilir.
  • Ara ara sarımsak yerleştirilir.
  • 2-3 kaşık sıvıyağ gezdirilir.
  • Tuz, karabiber, pulbiber ilave edilir.
  • 1 kaşık salça su ile karıştırılıp yemeğin üzerine dökülür ve orta ısılı ateşte köfteler pişene kadar pişirilir. 
  • İstenirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
AFİYETLE





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder