Her ne kadar çocuklar pek sevmese de onlar için yemeklerimi lezzetlendiriyorum.
O zaman zevkle yiyorlar.
O zaman zevkle yiyorlar.
Köfteli karnabahar da bunlardan biri
işte tarifim
MALZEMELER
1 adet karnabahar
200-250 gram kıyma
1 yemek kaşığı pirinç
tuz, karabiber, pulbiber
1 orta boy soğan
1 havuç
1 yeşil biber
1 kapya biber
1 domates
5-6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 kaşık sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
üzeri için
sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
- 1 orta boy karnabahar dal dal ayrılıp ayıklanır, yıkanır.
- Derin bir tencereye karnabaharlar yerleştirilir.
- Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz eklenir ve kaynar su ilave edilerek haşlanır.
- Diğer taraftan kıymaya 1 yemek kaşığı pirinç, tuz, karabiber ve pulbiber eklenerek yoğurulur.
- Küçük küçük yuvarlak köfteler yapılır.
- Havuç, yeşil biber, kapya biber ve 1 domates küp küp doğranır.
- 5-6 diş sarımsağın kabukları soyulur.
- Haşlanan karnabaharlar süzgeç yardımıyla süzülür ve yayvan bir tencereye dizilir.
- Ortasına 1 orta boy kuru soğan dörde bölünerek yerleştirilir.
- Küp doğranmış sebzeler Karnabaharın üzerine yerleştirilir.
- Üzerine köfteler yerleştirilir.
- Ara ara sarımsak yerleştirilir.
- 2-3 kaşık sıvıyağ gezdirilir.
- Tuz, karabiber, pulbiber ilave edilir.
- 1 kaşık salça su ile karıştırılıp yemeğin üzerine dökülür ve orta ısılı ateşte köfteler pişene kadar pişirilir.
- İstenirse sarımsaklı yoğurt ile servis yapılır.
AFİYETLE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder