12 Aralık 2015 Cumartesi

Patlıcan Oturtma Tarifi

Patlıcan Oturtma
Sebze yemekleri deyince 
en çok kullandığımız sebzelerden biri de Patlıcan değil midir.
Bizim evde çocuklar pek sevmese de
 eşim her türlüsünü çok sevdiği için pek sık pişer patlıcanlı çeşitler.
Patlıcan Oturtma da bunlardan biri
Hani dedim ya çocuklar pek sevmiyor diye 
bu yüzden içerisine bir iki tane de patates kullanıyorum ki 
onlarda yiyebilsin.
Tarifime gelince:
 Malzemeler
4-5 adet patlıcan 
1-2 adet patates
200 gram kıyma
3-4 adet domates
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, pul biber
Patlıcanları kızartmak için 
sıvı yağ
Yapılışı:
  • Patlıcanlar yuvarlak halkalar halinde dilimlenir.
  • Acısının çıkması için tuzlu suda bekletilir.
  • Daha sonra yıkanır kağıt havlu peçeteler ile kurulanır. 
  • Patatesler de yuvarlak dilimlenir ve kızgın yağda kızartılır.
  • Patlıcanlar kızartılır.
  • Kızartılan sebzeler yağının süzülmesi için kağıt havlu peçete üzerine alınır.
  • Diğer taraftan soğan yemeklik doğranır.
  • Domateslerin kabukları soyulup küp küp doğranır.
  • Bir tavaya 2 kaşık sıvıyağ konup kıyma kavrulur.
  • Yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.
  • Orta ısılı ocakta kavrulur.
  • Küp küp doğranmış domatesler ilave edilip kavrulmaya devam edilir.
  • Tuz, karabiber ve pul biber eklenerek harcı pişirilir.
  • Kızartılmış ve yağı süzülmüş patlıcan ve patates yayvan bir tencereye dizilir.
  •  Üzerine hazırlanan harç düzgünce her tarafına gelecek şekilde dökülür.
  • 2 kaşık domates salçası sıcak suda eritilerek hazırlanan yemeğin üzerine gezdirilir.
  • Orta ısılı ocakta pişirilir.
Afiyetle..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder