31 Aralık 2015 Perşembe

Peynirli Acma Borek

El açması börek yapmak 
artık çok kolay
Hem börek olsun hem el açması olsun
 hemde lezzetli olsun istiyorsanız
 bu tarifimi de denemelisiniz
Malzemeler 
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı un
içi için:
beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
aralarına sürmek için:
1 paket yumuşak margarin
üzeri için 
1 yumurta sarısı
Yapılışı
  • Öncelikle kurumaya,tuz ve un karıştırılır.
  • Süt, ılık su, sıvıyağ, tuz, kuru maya ve un karıştırılarak yumuşak bir hamur hazırlanır.
  • Mayalandırmadan  hamur 25 bezeye ayrılır.
  • 5'li gruplar yapılır.
  • Her bir beze tabak büyüklüğünde açılarak aralarına yumuşak margarin sürülür.
  • Her bir grup yuvarlak fırın tepsisi büyüklüğünde açılır.
  • 12 parçaya bölünür.
  • İçerisine peynirli harç konularak rulo sarılır.
  • Yağlı kağıt  serilmis tepsiye dizilir. 
  • Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirilir.
AFİYETLE..








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder