7 Aralık 2015 Pazartesi

Cikolata Soslu Etimek Tatlısı


Sütlü tatlılarda 
en sevdiğim tatlardan biri de Etimek Tatlısıdır.
Hem yapımı kolay
 hem tadı güzel 
hem de şerbetli tatlılara göre daha hafif
 Bu hafif ve leziz tatlının yapım aşamalarına gelince:
Malzemeler
1 paket etimek
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Kreması için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 paket çikolatalı sos
2,5 su bardağı süt





Yapılışı:
  • Bir tencerenin içerisine toz şeker ve un konur.
  • 1 litre süt azar azar ilave edilerek karıştırılır.
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar orta hararetli ocakta pişirilir.
  • Dibine tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
  • Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınarak 1 paket vanilya ve 1 kaşık margarin ilave edilir.
  • Sürekli karıştırarak vanilya ve margarin kremaya yedirilir.
Şerbeti için:
  • 1 bardak şeker ve 1,5 bardak su küçükbir tencereye alınarak kaynatılır ve şurup hazırlanır.
  • Ilıması için bir kenara alınır.
  • Hazırlanan ve ılıyan şuruba etimekler teker teker batırılarak dikdörtgen borcama dizilir.
  • Üzerine hazırlanan krema düzgün bir şekilde her tarafına gelecek şekilde dökülür.
  • Bir kaç saat buzdolabında soğumaya bırakılır.
 Çikolatalı sos için:

  •  2,5 su bardağı süt ile beraber bir tencerede pişirilerek hazırlanır.
  • Servise yakın hazırlanan çikolatalı sos etimek tatlısının üzerine dökülerek servis yapılır.
Afiyetle..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder