Sütlü tatlılarda
en sevdiğim tatlardan biri de Etimek Tatlısıdır.
Hem yapımı kolay
hem tadı güzel
Bu hafif ve leziz tatlının yapım aşamalarına gelince:
Malzemeler
1 paket etimek
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
Kreması için:
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 paket çikolatalı sos
2,5 su bardağı süt
Yapılışı:
- Bir tencerenin içerisine toz şeker ve un konur.
- 1 litre süt azar azar ilave edilerek karıştırılır.
- Muhallebi kıvamına gelene kadar orta hararetli ocakta pişirilir.
- Dibine tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
- Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınarak 1 paket vanilya ve 1 kaşık margarin ilave edilir.
- Sürekli karıştırarak vanilya ve margarin kremaya yedirilir.
- 1 bardak şeker ve 1,5 bardak su küçükbir tencereye alınarak kaynatılır ve şurup hazırlanır.
- Ilıması için bir kenara alınır.
- Hazırlanan ve ılıyan şuruba etimekler teker teker batırılarak dikdörtgen borcama dizilir.
- Üzerine hazırlanan krema düzgün bir şekilde her tarafına gelecek şekilde dökülür.
- Bir kaç saat buzdolabında soğumaya bırakılır.
- 2,5 su bardağı süt ile beraber bir tencerede pişirilerek hazırlanır.
- Servise yakın hazırlanan çikolatalı sos etimek tatlısının üzerine dökülerek servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder