Patatesle hazırlanan garnitürler
soframızda her zaman yerini almıştır
Sarımsaklı yoğurt ve patatesin uyumu da her zaman tercih edilen tatlardan ise bende soframda her daim yer veririm
işte tarifim
MALZEMELER
4-5 adet haşlanmış patates
tuz , karabiber, pulbiber,
kekik, kuru nane
1-2 kaşık sıvıyağ
Üzeri için
sarımsaklı yoğurt
salçalı sos
Yapılışı
- Bir kasenin içerisine haşlanmış patatesler rendelenir.
- Tüm baharatlar ilave edilir.
- Sıvıyağ ilave edilir.
- Iyice karıştırılır.
- Cevizden büyük parçalar alınarak yuvarlanir ve içerisi oyularak çanak şekli verilir.
- Sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
- Domates sos yapılır.
- Patates çanaklari servis kasesine alınarak içerisi sarımsaklı yoğurt ile doldurulur.
- Üzerine domates sos gezdirilerek servis yapılir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder